Влада просить киян обмежити відвідування медзакладів

У зв'язку з загрозою повторних ракетних атак киянам радять скасувати планові візити до амбулаторно-поліклінічних закладів. 

У разі оголошення повітряної тривоги медичний персонал амбулаторних закладів, а також пацієнти, які на той момент перебувають у будівлі, мають перейти в укриття. Будь-які неекстрені медичні маніпуляції припиняються. Тож велике прохання до киян: відтермінуйте плановий візит до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра.

Директорка департаменту розповіла, що за інформацією лікарів, просто під час повітряних тривог мами приводять дітей на масаж, на плановий огляд до педіатра, а літні люди йдуть вимірювати тиск. 

Також у КМДА наголосили, що без перебоїв працюють «Швидкі» та кабінети невідкладної медичної допомоги. У разі екстреного випадку можна звертатися за номером 103, також є телефон для цілодобової поради лікаря (044) 235-01-01.

З початку повномасштабної війни обстріляно 274 лікарні, 13 — знищені повністю та відновленню не підлягають. 70 швидких виведено з ладу обстрілами, автоматами й мінами. 

До п'ятниці усі школи перейдуть на дистанційне навчання