Кінотеатр Жовтень відсвяткує своє 92-річчя
Фото: facebook.com/zhovten

Цієї неділі, 29 січня, столичний кінотеатр "Жовтень" святкуватиме свій день народження — йому виповниться 92 роки. На подію запрошують усіх охочих.

"1931 року кінотеатр "Жовтень" вперше відкрив двері для своїх глядачів. З того часу минуло 92 роки, і кінотеатр досі працює за призначенням попри війну(другу в історії кінотеатру), тривоги, відключення електропостачання", — зазначають у "Жовтні".

Цього року день народження кінотеатру вирішили присвятити незламності, дружбі та єдності. Святкування відбуватиметься у дружній неформальній атмосфері. А на честь свята заклад збиратиме кошти на кровоспинні препарати для 128-ї штурмової та 63-ї танкової бригади. Також для захисників можна приносити теплі речі - термо- чи вовняні шкарпетки, рукавички тощо.

Святкова програма включатиме читання віршів, музичні виступи та, звичайно ж, показ фільмів. Так, акторка Наталія Васько виступить з ліричним читанням, актор Михайло Кукуюк представить авторські поетичні твори, поетеса Тетяна Власова декламуватиме свої вірші, акторка Єлизавета Красніченко виступить з поетичною мініпрограмою, а поет Олександр Козинець читатиме вірші зі збірки "Мамо, твій син — літак".

З музичної програми будуть виступи камерного хору Moravski та співачки й диригентки Лесі Королик, яка виконає попурі колядок Західної України.

Святкування дня народження кінотеатру "Жовтень" розпочнеться 29 січня о 16:00. Перед його початком, з 15:00 до 16:00, влаштують Базар кіноплакатів, які даруватимуть за донати військовим. Вхід — вільний для всіх гостей.

Куди ще можна буде піти у неділю, 29 січня, читайте у нашій традиційній афіші вихідних. Там ми зібрали добірку цікавих столичних подій.

Український документальний фільм "Будинок зі скалок" номінували на "Оскар"