Кінотеатр "Краків" планують відкрити до Дня Незалежності, активісти проти

Кінотеатр "Краків" на Русанівці обіцяють відкрити до Дня Незалежності, проте активісти переконані, що будівля не може бути введена в експлуатацію.

Напередодні голова комітету з культури Громадської ради при КМДА Іван Степурін повідомив, що не пізніше 24 серпня відкриється кінотеатр, який був на реконструкції з 2018 року.

Водночас столичні активісти Анабелла Моріна та Артем Торосян, які не змогли потрапити на іспекцію через "маневри зі зміною часу зустрічі", звинувачують чиновників у корупції та недобросовісному ремонті.

Протікаючим дах після ремонту в кінотеатрі "Краків" на Русанівці

За словами Моріної, замовник капітального ремонту Денис Хомич не отримав дозволів від Державної інспекції архітектури та містобудування на виконання будівельних робіт, тому приміщення не можна ввести в експлуатацію законно. Крім того, каже активістка, фіскальна служба виявила розкрадання бюджетних коштів, на підставі якого відкрита кримінальна справа.

Інспекція кінотеатром "Краків" на Русанівці

Своєю чергою Торостян зазначає, що крім відсутності дозволів на проведення робіт, у кінотеатрі "декорації замість ремонту".

"Найнебезпечнішим з порушень є протікючий, після "ремонту" дах, який може впасти людям просто на голову. Всі ці 5 років поспіль, вода після дощів протікає крізь бетонні конструкції перекриття до підвалу, де збирається в калюжу і перетворює підлогу в болото... Уявіть собі, якої шкоди завдавало протікання даху взимку... В "Кракові" допущені ще багато інших порушень і злочинів, які не дозволяють, при здоровому глузді, навіть думати про відкриття або введення будівлі в експлуатацію", — наголошує Торосян.

Нагадаємо, раніше колишні орденарі кінотеатру "Київ" подали в суд на КМДА.