Кіносарай 2022 проведуть у Києві

У липні 10-тий Міжнародний фестиваль "Кіносарай" заради безпеки проведуть у двох локаціях Києва, замість звичного хутора Обирок на Чернігівщині.

Про це повідомляють організатори фесту.

Як йдеться у дописі, сам хутір внаслідок російської військової агресії на Чернігівщини, на щастя, залишився неушкодженим. Але, на думку організаторів, його близьке розташування до кордонів рф наражає гостей на велику небезпеку. Також немає мосту на трасі, що ускладнює проїзд туди.

На це літо організатори вирішили провести фест у Києві й одразу у двох місцях.

Де буде проходити "Кіносарай":

  1. SKVO space, що на Венеціанському острові. Його організатори називають головною точкою, бо воно дуже схоже за атмосферою з хутором Обирок.
  2. Артхаусний кінотеатр KINO42 на Подолі стало другим місцем. Однією з найголовніших причин обрання саме цієї локації стало розташування самого кінотеатру в укритті, що дозволить провести кінопоказ повністю, не перериваючись на повітряні тривоги, і це буде безпечно для глядачів.

Тема 10-го, ювілейного фестивалю — "Прояв волі".

"Ми маємо амбітну мету — з різних боків розповісти про внутрішньоособистісну і колективну силу, яка формує українську жагу до сталого розвитку цивілізації.
Цей прояв волі ми бачимо кожного дня на фронті й в тилу. Сплачуючи високу ціну, мільйони українців наближають військову, культурну та ідеологічну перемоги.
Цьогорічна програма фестивалю - це наш маленький крок на цьому великому шляху!" — розповіли організатори "Кіносараю".

Кіносарай

До Кіносараю на конкурс надійшло 175 фільмів із 34 країн, з них відібрали 51 найкращий. Їх можна буде побачити на фестивалі. Також в рамках показу відбудеться вже звичний показ національної та міжнародної короткометражних програм та сесія "запитання-відповіді" з авторами.

До програми 2022 року увійдуть фільми таких категорій:

  • Міжнародний короткометражний ігровий фільм
  • Міжнародний короткометражний документальний фільм
  • Міжнародний короткометражний анімаційний фільм
  • Український короткометражний ігровий фільм
  • Український короткометражний документальний фільм
  • Дитячий фільм
  • Фільм про сталий розвиток

"Фільм про сталий розвиток" об'єднує фільми про стратегічний розвиток світу і подолання нагальних проблем людства. Цього року в ньому висвітлені теми проблеми доступу людини до водних ресурсів, руйнування екосистем людиною й орками, техногенного впливу. Планується також провести дискусію щодо небезпеки та наслідків ядерних вибухів та обговорити конкретні дії в разі такого удару.

Позаконкурсною програмою стане низка творчих зустрічей. Зокрема, з митцями, які в складних умовах знімають війну та її наслідки.

Фільмом-закриттям та спеціальним показом програми "Сталий розвиток" стане прем'єра в Україні фільму "Чорнобиль: Втрачені стрічки". Знята та спродюсована Джеймсом Джонсом у 2022 році. Режисер особисто представить фільм на фесті.

Дата проведення: 28-31 липня.

Локації у Києві:

  • SKVO space — Гідропарк.
  • КINO42 — вул. Костянтинівська, 11Б.

Також всі охочі можуть заповнити анкету, аби долучитися до команди волонтерів на фесті й допомогти з його проведенням.

Babylon'13 випустили трейлер фільму про збиття росією літака MH17