Кількість дітей, що загинули через російське вторгнення, зросла до 177
Фото: Олег Ліщина

Від початку повномасштабної війни внаслідок російської збройної агресії в Україні вже загинули 177 дітей. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Там розповіли, що загалом в Україні вже постраждали понад 513 дітей. За отриманими ювенальними прокурорами даними, 177 з них загинули та понад 336 отримали поранення. Наразі найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 108, Київській — 93, Харківській — 76, Чернігівській — 51, Миколаївській — 40, Луганській — 35, Запорізькій — 22, Херсонській — 29, столиці — 16, Сумській — 16, Житомирській — 15.

В Офісі генпрокурора підкреслили, що ці цифри не є остаточними, і зараз триває робота зі встановлення кількості постраждалих в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Там розповіли про воєнні злочини окупантів, про які стало відомо:

  • 4 березня в селі в Ніжинському Чернігівської області 14-річний підліток з братом йшли до магазину та побачили, як окупанти його грабують. Хлопці почали тікати й були розстріляні в спину військовослужбовцями рф з автоматичної зброї. 14-річний хлопець загинув на місці, а його брат був поранений.
  •  
  • 8 квітня внаслідок обстрілу цивільного автомобіля на автодорозі поблизу села Кар’єрне Бериславського району в Херсонській області отримали поранення троє дітей.
  •  
  • Також 8 квітня у селищі в Дніпропетровській області 3-річна дитина отримала мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів військовослужбовцями РФ.
  •  
  • 9 квітня через артилерійські обстріли житлового масиву міста Вугледар Донецької області отримала поранення 9-річна дитина.

Також повідомляється, що внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів було пошкоджено 938 закладів освіти. 87 з них — зруйновано повністю.

Спротив російській окупації, день 46