Київська кільцева електричка
Фото: t.me/UkrzalInfo

На маршрут Київської кільцевої електрички випустили черговий відремонтований електропоїзд. Утім, на відміну від інших електричок, він облаштований з урахуванням запитів велосипедистів. 

Про це розповіла пресслужба "Укрзалізниці"

Електропоїзд модернізували за два тижні. Під час реконструкції залізничники врахували запити пасажирів: додали більше місць для перевезення велосипедів та вдвічі збільшили кількість велотримачів. Конструкції останніх також зазнали змін. 

Тепер вони мають м'які насадки для фіксаторів коліс, що убезпечують велосипеди від випадкового пошкодження під час транспортування

Київська кільцева електричкаУ вагонах встановили верхні поручні для пасажирів, що подорожують на невеликі дистанції, а також змінили конструкцію сходинок — їх зробили менш слизькими. Також облаштували місця для людей з інвалідністю та 56 відкидних сидінь для розміщення візків. Окрім того, в електропоїзді є пандуси та вбиральні, облаштовані для людей з інвалідністю, модернізована система освітлення, оповіщення та встановлені інформаційні табло.

Київська кільцева електричкаЯк додали в "Укрзалізниці", на маршуті київської кільцевої електрички оновили також одну зі станцій. Йдеться про платформу станції "Протасія Яр", де встановили нове освітлення й нові сидіння в зоні очікування, а також поставили баки для сортування сміття та змонтували велопарковку. 

Київська кільцева електричка

У найближчих планах — покращувати мікромобільність киян, встановлюючи велопарковки і на інших станціях Київської кільцевої електрички
Kyiv City Express: Укрзалізниця запустила портал для пасажирів електрички