Київський Центр підготовки до Нацспротиву вводить безкоштовні курси операторів БПЛА: як зареєструватися
Фото: КО "Муніципальна Охорона"

Київський Центр підготовки до Національного спротиву вводить безкоштовний додатковий п’ятиденний курс для ознайомлення з роботою безпілотних літальних апаратів. 

Про це повідомляє КО “Муніципальна охорона”.

Підготовку охочих забезпечують інструктори комунального об’єднання з бойовим досвідом, із 2022 року вони проводять навчання за напрямами: 

  • тактико-спеціальна підготовка в урбанізованій зоні та на відкритій місцевості;
  • домедична підготовка (тактична медицина); 
  • основи інженерної підготовки (базові знання з пересування на замінованих територіях, класифікація мінних боєприпасів тощо);
  • психологічна підготовка; 
  • основи роботи БПЛА.

“Нові тактики, специфіка бойових дій третього року повномасштабної російсько-української війни вимагають впровадження нових напрямів підготовки. Тому фахівці посилюють і вдосконалюють курс підготовки операторів бойових дронів” — зазначають у дописі.

Записатися на курс навчання в Центрі підготовки до Національного спротиву можна за посиланням.

Від початку 2024 року Центр підготовки комунального об’єднання “Муніципальна охорона” в межах безпеки та оборони столиці підготував більше 6 000 осіб — загалом з 2023 року навчання пройшли більше 26 000 людей. 

Також понад 15 000 громадян пройшли спеціальну військову підготовку добровольчих формувань територіальної громади (ДФТГ). 

“Наш Київ” вже писав, що цього тижня у Києві відбудеться безоплатна екскурсія "Київ: нескорені та незалежні" у супроводі перекладача жестової мови.

"Холостяк" повертається: головним героєм шоу став ветеран Олександр Терен