Київський коледж готуватиме операторів БПЛА
Фото ілюстративне

У Київському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою відтепер можна буде навчатися на операторів БПЛА.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

Зазначається, що "Оператор дистанційно керованих апаратів" — нова спеціальність не тільки для цього столичного навчального закладу, а й для України загалом.

За словами депутатки, з початку великої війни є чимало курсів та шкіл, які навчають літати на дронах, проте офіційного навчання в коледжах з отриманням відповідної кваліфікації раніше не було.

"Це перший коледж в Україні, який відкрив нову спеціальність по БПЛА. Та і взагалі, це з ініціативи коледжу нова професія офіційно з'явилася в класифікаторі", — наголосила Семенова.

Київський коледж готуватиме операторів БПЛА

Цьогоріч відбудеться перший набір студентів на нову спеціальність. Тут навчатимуть, як управляти, ремонтувати та обслуговувати дрони. Мова йде про всі види БПЛА — повітряні, наземні, надводні та підводні безпілотники. Вступити можна після закінчення 9 класу.

Депутатка також зазначила, що за її ініціативи фінансування навчальної програми в коледжі додано в міську цільову програму "Захисник Києва". Мета останньої  — посилення оборони та безпеки столиці. Водночас, каже Семенова, гроші виділять тільки в кінці року, тому міська депутатка шукає спеціалістів, які зможуть допомогти в організації навчального процесу своєю експертизою та менторством.

Нагадаємо, навесні в Києві відкрили магазин з важкими ударними дронами.