Київські поліцейські-кінологи з собаками допомагають розміновувати Харківщину: фото

Київські поліцейські-кінологи зі спеціально натренованими службовими собаками допомагають розміновувати Харківщину. Про це розповіли у Національній поліції. 

"На деокупованих територіях триває з робота з розмінування. Окупаційні війська залишили після себе на українській землі багато небезпечних об’єктів у вигляді мін, розтяжок, нездетонованих боєприпасів, які загрожують життю мирного населення", — додали у поліції. 

Київські поліцейські-кінологи з собаками допомагають розміновувати Харківщину

Зараз на території Харківщини у складі зведеного загону працюють столичні поліцейські-кінологи Віталій Литвин та Андрій Коротушенко. Разом із ними їх напарники — голландська вівчарка Аппі та бельгійська вівчарка Арго, які допомагають проводити ретельне обстеження територій. 

"Навчені та натреновані службові песики щоденно виявляють замасковані вибухові пристрої. Вчувши вибухонебезпечний предмет, вони відразу подають сигнал своїм наставникам — сідають або лягають, і тоді, за справу беруться вибухотехніки, аби безпечно вилучити та знешкодити знахідку", — розповіли правоохоронці.

Київські поліцейські-кінологи з собаками допомагають розміновувати Харківщину

Службові собаки значно прискорюють процес розмінування територій. Адже вдень вони можуть обстежити землі на тисячу квадратних метрів більше ніж людина, додають у поліції. 

Київські поліцейські-кінологи з собаками допомагають розміновувати Харківщину

Кавуновий вікенд у КиївЗоо: киян запрошують подивитися, як годують черепах і папуг