Спалення підробної техніки Apple
Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA

Київська митниця знищила 2500 одиниць контрафактної техніки Apple, спаливши її у високотемпературній печі. Про це митники відзвітували у Facebook.

Вони розповіли, що під наглядом представника правовласника знищили десять партій підробних товарів Apple: навушників, блоків живлення, перехідників та інших аксесуарів. Цю техніку завезли в Україну із порушенням прав інтелектуальної власності Apple. 

"Як того вимагає процедура, підробки вщент спалили у спеціальній печі за високих температур.  Більшість з цих товарів ввозилися в Україну поштовими каналами та в міжнародних експресвідправленнях невеликими партіями", — розповіли у пресслужбі митниці.

Спалення підробної техніки Apple

Там додали, що невдовзі планують таким же чином знищити ще одну партію підробної техніки.

 

🔥Київська митниця знищила контрафактний 🍏🍎Apple 🛂 Спільно з представником правовласника ТМ “Apple» Київська митниця...

Posted by Київська митниця on Tuesday, August 2, 2022

Втім, такий спосіб боротьби із контрафактом сподобався далеко не всім. У коментарях користувачі відзначили, що розумнішим було б відправити цю техніку на передову бійцям ЗСУ або передати малозабезпеченим людям, пенсіонерами чи переселенцям.

Тож митникам довелося виправдовуватися та пояснювати, що за законом рішення про те, як саме слід вчинити із підробками, приймають не вони, а правовласник. І позиція компанії Apple — така, що контрафактні товари не мають використовуватися ніде. Митники ж можуть тільки проконтролювати дотримання законодавства щодо прав інтелектуальної власності.

"Це світова практика, і Україна не виняток і дотримується міжнародних норм у сфері захисту прав інтелектуальної власності. Тому, роздати пенсіонерам ми не можемо, як і передати в ЗСУ чи ще комусь", — пояснили на митниці.

В App Store погрожують видалити український додаток з даними про бойові втрати рф