Sherlock Holmes The Awakened
Зображення: Frogwares

Київська студія Frogwares, що відома серією ігор про Шерлока Холмса, випустила трейлер свого нового проєкту Sherlock Holmes The Awakened та розпочала на Kickstarter кампанію зі збору коштів на його розробку.

The Awakened стане ремейком однойменної гри, що побачила світ у 2006 році та була кросовером із моторошним світом Лавкрафта. Події нової гри відбуватимуться за кілька років після Sherlock Holmes Chapter One, а сюжет розповість про ще молодого Холмса, який протистоїть зловісній секті, що поклоняється стародавньому божеству Ктулху. У цій грі знову з'явиться доктор Ватсон, з яким Холмс відправляється у першу спільну пригоду.

"Вже доволі довго ми думали, що наша гра 16-річної давнини може стати ідеальною основою для продовження історії про молодого Шерлока, яка розпочалася з нашої попередньої гри Sherlock Holmes Chapter One. Тож ми беремо цю основу й повністю переробляємо The Awakened з нуля. Окрім низки візуальних змін і змін в ігровому процесі, ми переписуємо історію, щоб вона стала прямим продовженням історії нашого молодого Шерлока", — кажуть у Frogwares.

В оновленому The Awakened буде абсолютно нова графіка, анімація персонажів, ігровий процес, механіка розслідувань, додаткові квести тощо. Єдиним, що залишиться від оригінальної гри, будуть деякі сюжетні повороти.

Щоб випустити Sherlock Holmes The Awakened, розробники запустили на Kickstarter кампанію зі збору коштів. У Frogwares кажуть, що у мирний час вони б самі знайшли фінансування на розробку гри, однак через російське вторгнення їм доводиться шукати гроші у такий спосіб. Студія ставила собі за мету отримати 70 тисяч доларів, проте менш ніж за добу вже вдалося зібрати близько 90 тисяч доларів. Кампанія зі збору коштів триватиме ще майже місяць.

Вихід гри запланований приблизно на лютий 2023 року, проте точної дати ще немає. Гра має вийти на ПК, PS5, PS4, Xbox Series X і S, Xbox One і Nintendo Switch.

Це 10 головних ігрових релізів серпня