Жуків острів у Києві

У Києві на Жуковому острові громадянин з рф разом з іншими підприємцями незаконно заволоділи земельними ділянками, що належать до природно-заповідного та водного фондів. Спеціалізована екологічна прокуратура вимагає повернути ці землі столиці.

Про це йдеться у дописі пресслужби Київської міської прокуратури. 

Київська міська рада у 2009 році передала у приватну власність фізичним особам, один з яких є громадянином російської федерації, земельні ділянки на Столичному шосе площею 0,567 га. Там планували побудувати житлові будинки, господарські будівлі та інші споруди.

Київська прокуратура вимагає повернути земельні ділянки на Жуковому острові у власність громади

Передача земель відбулась незаконно, адже ділянки розташовані в межах ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків", який створили у 1999 році. Вони належать до водного та природно-заповідного фондів, тому будівництво на них заборонено законом.

"З метою поновлення прав територіальної громади столиці та припинення незаконного використання екологічно цінних земель прокуратура звернулась до суду із позовами до фізичних осіб, у тому числі громадянина російської федерації, про повернення територіальній громаді столиці цих земельних ділянок", — зазначили у прокуратурі.

Наразі суд відкрив провадження у 5 справах за позовами прокурора.

Нагадаємо, що у Всесвітній день водних ресурсів комунальне підприємство "Плесо" та спільнота "Каяк Каное Центр" провели толоку на затоці Дніпра біля Жукового острова.

Києву повернули приміщення аптеки з автентичною радянською вивіскою: фото