російський мисливський спанієль
Фото: smartdogguide.com

Київська митниця Держмитслужби уклала договір на оренду службового собаки для пошуку контрабанди за 1,2 гривні на рік. Про це йдеться на порталі публічних закупівель Prozorro.

В тендері, який відбувся 15 червня без використання електронної системи, брав участь лише один учасник — головний державний інспектор-кінолог Євгенія Володимирівна Ткачук. З нею і уклали договір на оренду дворічного пса на прізвисько Корд породи російський мисливський спанієль. Вартість оренди становить 1,2 гривні на рік, а договір діє до кінця цього року.

Згідно з договором, орендар, тобто Київська митниця, зобов'язується утримувати собаку власним коштом, годувати його, проводити медичне обслуговування, забезпечити утримання у вольєрі та надати все необхідне для виконання його службових обов'язків. За саму роботу, підвищення навичок, стан здоров'я та утримання в належних умовах пса відповідатиме орендодавець.

В обов'язки Корда входять митний огляд транспортних засобів, вантажів та багажу на предмет наявності наркотиків, психотропних речовин, зброї та набоїв. 

Балансову вартість пса визначили у розмірі 8100 грн. Саме таку суму мають виплатити кінологині в разі його загибелі на службі.