Київська активістка малює надписи перед бар’єрами, щоб привернути увагу до інклюзивності
Фото - Instagram

Київська активістка малює надписи крейдою на асфальті, щоб привернути увагу до безбар’єрності.

Фото з малюнками дівчина виклала в Instagram.

Марія пише такі написи: "Крісло колісне тут не проїде", "Де пониження?" або "Тут має бути рівне покриття". Робить вона це біля бордюрів, нерівних доріг або ям на тротуарах. 

"Інклюзивність міського простору — це не лише про точкові рішення у вигляді пандусів, понижень чи тактильної навігації, в першу чергу це про спосіб мислення. Це про всіх і для всіх", — пише Марія у соцмережі. 

Потребу в безбар’єрності відчувають не лише люди з інвалідністю, але й нормотипові люди, коли несуть важкі валізи чи підвернули ногу, каже активістка. Марія закликає міську владу шукати найпростіші й найдешевші рішення. Зокрема надземні пішохідні переходи замість підземних переходів із "ненормативними ухилами і ліфтами, які не працюють".

"З кожним днем зростає кількість ветеранів та ветеранок, що віддають своє здоровʼя за те, щоб ми могли жити мирне і вільне життя. Проте повертаючись до Києва, їм доводиться обмежувати своє життя. Бо вони не мають можливості ні скористатися громадським транспортом, ні банально перейти через дорогу", — наголошує дівчина. 

У Києві потрібні всі групи крові: як зареєструватися та стати донором