Київрада виділила земельні ділянки для зелених зон, закладів освіти та історико-культурного заповідника

У Київській міській раді підтримали створення близько 530 гектарів зелених зон, передали понад 1,8 гектара землі для обслуговування закладів освіти та культури, а також бюветного комплексу. 

Крім цього, місто виділило близько 27 гектарів землі Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” для експлуатації та обслуговування об’єктів історико-культурного заповідника, а також закріпило близько 20 гектарів землі для розміщення кладовища.Київрада виділила земельні ділянки для створення зелених зон, обслуговування закладів освіти та культури, бюветного комплексу, а також історико-культурного заповідникаПро це повідомили на сайті Київської міської ради. 

Відповідні рішення підтримали 8 лютого на пленарному засіданні II сесії міськради IX скликання.

Зелені зони хочуть створити у пішій доступності для всіх мешканців столиці. 

Також місто надало земельні ділянки для обслуговування будівель та спорту, які знаходяться у підпорядкуванні закладів освіти та культури. 

Крім того, влада підтримала передачу землі для належного та своєчасного обслуговування бюветного комплексу у Дарницькому районі, історико-культурного заповідника на території Києво-Печерської лаври та закріпило за ритуальною службою близько 20 гектарів землі для кладовища на території Бучанської міської територіальної громади.

Завдяки прийнятим рішенням щодо продажу та проведення експертної грошової оцінки землі у міський бюджет надійде 120 млн грн. 

Це дозволить залучити додаткове фінансування, яке буде спрямовано на пріоритетні статті витрат.

“Наш Київ” вже писав, що Київрада офіційно передала земельні ділянки у постійне користування Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра”. Це дозволить взяти під охорону пам’ятки, які перебувають у списку ЮНЕСКО.

Готель “Україна” у центрі Києва хочуть приватизувати: подробиці