Київрада підтримала петицію щодо збереження будинку Замкова: подробиці

Київська міська рада підтримала петицію щодо збереження 125 річного будинку Замкова біля Золотих Воріт. Проте у розгорнутій відповіді вказано, що основні вимоги петиції підтримати неможливо.

Про це повідомив активіст та Дмитро Перов у Facebook.

Київрада підтримала петицію щодо збереження будинку Замкова, але не зовсім: деталіЗокрема, історичній будівлі не повернуть статус пам'ятки. "Повернути будинку статус пам'ятки історії не вбачається за можливе, оскільки він ніколи не мав відповідного статусу", — йдеться у відповіді.

Київрада підтримала петицію щодо збереження будинку Замкова, але не зовсім: деталіСеред причин відмови — невідповідність історичної довідки, відсутність інформації щодо цінності й автентичності будинку.

"Історична довідка за підписом доктора архітектури О. Олійник містить ряд недоліків і потребує доопрацювання в частині визначення автентичності, цінності, року спорудження тощо. 

Крім того, у відповіді підкреслюють відсутність підтвердження щодо проживання Отто Шмідта, як достатньої та необхідної підстави для надання будинку статусу памʼятки.

Отже, Кличко підтримав петицію виключно у частині опрацювання Департаментом охорони культурної спадщини історичної довідки та фотофіксації.

Раніше ми писали, що Міністерство культури та інформаційної політики України дозволило звести надбудову на історичному будинку Замкова.

У Києві в історичному будинку 1874 року знесли стіни, щоб зробити євроремонт: фото