Київрада перейменувала сквер дружби між Києвом і Москвою: як він тепер називається
Фото: КМДА

У п'ятницю, 15 квітня, депутати Київради проголосували за перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви, розташованого на вулиці Маршала Якубовського, 8. Тепер він називатиметься сквером Героїв Маріуполя. 

Про це повідомили в КМДА.

Відповідний проект рішення з підписом подав на розгляд Київради мер Києва Віталій Кличко

"Сьогодні я подав проект рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя. І депутати підтримали таку ініціативу. Сквер розташований у Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського – на Теремках. Кілька років тому ми його відремонтували. Пам’ятний знак так званій "дружбі", що стояв у сквері, демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо!", — зазначив очільник міста після засідання міськради. 

Окрім того, депутати Київради ухвалили низку перейменувань міських об'єктів, проекти рішень щодо яких вже були підготовлені та пройшли необхідні процедури. Утім, зазначив мер, у місті ще є десятки вулиць і об'єктів, назви яких пов'язані з агресором. Наразі міська влада випрацьовує нові назви, які будуть носити ці вулиці, проспекти, станції метро та інші об'єкти — на необхідні процедури виділили час до 9 травня. 

Раніше мер Києві Віталій Кличко повідомляв, що у столиці перейменують декілька станцій метрополітену

Спротив російській окупації, день 51