Алкогольні коктейлі
Фото: Pixabay

На офіційному сайті Київської міської державної адміністрації з'явилася нова петиція №11195 про заборону продажу алкогольних напоїв у місті на час дії воєнного стану. 

Автор звернення Володимир Волошенко зазначає, що останнім часом на вулицях столиці побільшало людей у стані алкогольного сп'яніння. Саме тому, за його словами, заборону слід негайно поновити.

Заборонити продаж алкогольних напоїв в місті Києві на час воєнного часу є важливим, тому що, на час воєнного положення, може бути все завгодно, місту не потрібні люди в сильному алкогольному сп'янінні, якщо щось, не дай боже трапиться

Також у петиції пропонується значно посилити заходи покарання для правопорушників. На думку автора, громадян, які будуть торгувати забороненими напоями, та їхніх покупців потрібно зараховувати до територіальної оборони або Національної гвардії. 

В країні війна, потрібно захищати свою країну, а не напиватися так, щоб валятися десь під сміттєвим баком, що дуже часто бачу. А тих людей, яких зловлять на покупці/продажу алкогольних напоїв, направляти до лав ТРО та Нацгвардії.

Столична влада повинна розглянути вимогу про заборону алкоголю, якщо вона набере шість тисяч підписів за два місяці. Наразі, щоб зібрати необхідну кількість голосів у Волошенка є ще 59 днів. 

Окрім цього до КМДА направили ще декілька петицій з проханнями добудувати лінію метро на Виноградар, прибрати обеліск на площі Перемоги та повернути їй історичну назву, заборонити прокат самокатів і відкрити безплатні туалети на всіх станціях метро. 

Військова служба — не покарання: хто і де може роздавати повістки