Київрада хоче позбавити Мінськ статусу міста-побратима Києва
Фото: unsplash.com

Депутати Київради планують позбавити столицю білорусі Мінськ статусу міста-побратима Києва. Відповідний проєкт рішення зареєстрували у міській раді.

За словами авторів проєкту рішення, територія білорусі використовується як плацдарм для наступу на Україну від початку повномасштабного вторгнення росії. З цієї країни постійно здійснюють обстріли по Україні балістичними та крилатими ракетами, що вже призвело до численних жертв. І саме з білорусі було розпочато масштабний наступ окупантів на Київ. Також з її території було зафіксовано постачання амуніції та спецтехніки для ворога.

"Після деокупації Київщини весь світ побачив трагічні наслідки перебування "русского мира" — це сотні вбитих, закатованих, зґвалтованих мирних мешканців. Авторитарний режим республіки білорусь сприяє агресії та військовому тероризму російської федерації", — відзначив один з авторів проєкту рішення Григорій Маленко.

За його словами, за цих умов будь-яке співробітництво між Києвом та Мінськом є неможливим. Тому угоди, в яких зафіксовано це співробітництво, не мають існувати поки в білорусі діє авторитарний режим.

Водночас Маленко відзначив, що після української перемоги та звільнення білоруського народу від авторитарного режиму, побратимські відносини між містами можуть відновитися.

Арку дружби народів у Києві перейменують: яку назву пропонують у Київраді