У Києві кількість пасажирів, які користувалися громадським транспортом у 2022 році, зменшилось на 40%: статистика за 6 років.

Київпастранс у 2022 році через війну перевіз на 40% менше пасажирів, ніж у попередні роки. Це на 100 мільйонів пасажирів менше, ніж у 2021 році, повідомили активісти з групи "Пасажири Києва".

Цей показник зменшився як через об'єктивні причини (двомісячний простій транспорту у березні-квітні через військове вторгнення військ рф, пошкодження електромережі через ракетні обстріли, проблеми в роботі системи оплати проїзду, пошкодження контактної мережі на магістральних маршрутах тощо), так і через суб'єктивні (політичні) причини, які можна було уникнути.

Київпастранс у 2022 році перевіз на 100 млн менше пасажирів: статистика за 6 років

Серед політичних причин активісти визначають наступні:

  • зупинка громадського транспорту під час сигналу повітряної тривоги;
  • обмежений випуск на маршрути міста тролейбусів, автобусів та трамваїв;
  • зволікання з ремонтом пошкоджених контактних мереж влітку 2022 року.

Натомість приватний транспорт працює та збільшує кількість перевезень. До того ж вартість проїзду у 2022 році збільшилась.

"На користь збереження платних пасажирів для Київпастрансу грало те, що комунальний транспорт залишився зі старими тарифами, коли приватні перевізники підняли вартість проїзду до 12-15 грн у травні минулого року", — підкреслили "Пасажири Києва".

Нагадаємо, що кияни неодноразово створювали петиції, де просили місцеву владу не зупиняти громадський транспорт під час сигналу повітряної тривоги, проте мер Києва не підтримав їхні прохання.

Раніше ми писали, що найближчим часом до Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метрополітену.

Кличко підтримав петицію про пересадковий квиток у громадському транспорті