У Києві знову перевірять стан конструкцій на Поштовій площі: запросили фахівців

У Києві перевірять стан будівельних конструкцій на Поштовій площі. Для цього місто залучить фахівців науково-дослідного інституту.

Як повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, це не загрожує закриттю станції метро. 

У Києві перевірять стан конструкцій на Поштовій площі: запросили фахівців науково-дослідного інститутуЗа його словами, усі будівельні роботи на території Поштової площі зупинили у 2017 році. Наразі фахівці науково-дослідного інституту мають дослідити та перевірити стан будівельних конструкцій перед тим, як відновлювати роботи з реконструкції транспортної розв'язки.

Місто готове відновити роботи на Поштовій площі, щойно будуть зняті обмеження. Із відповідними пропозиціями міська влада неодноразово зверталася і до Уряду та Верховної ради, і до Інституту археології НАН України

Керівництво метрополітену провело обстеження станції метро "Поштова площа" та перегінного тунелю, який до неї примикає. У висновку зазначили, що ризиків підтоплення немає, закривати станцію на ремонт не планують.

Після проведення дослідження в столиці планують активізувати діяльність робочої групи з розробки плану дій із завершення реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі з урахуванням пам'ятки національного значення.

Нагадаємо, у 2017 році під час робіт виявили археологічні знахідки (дерев’яні споруди середньовічного Києва XI-XIII сторіччя). Департамент культури КМДА видав припис та зупинив будівельні роботи на цьому об'єкті.

У Києві перевірять стан конструкцій на Поштовій площі: запросили фахівців науково-дослідного інституту

Раніше ми писали, що на ремонт тунелю метро на Теремки витратять 445 мільйона гривень.

Кияни просять очистити станцію метро “Площа Українських Героїв” від реклами: подробиці