Київ за рік втратив 2,4 млрд грн через зупинки транспорту під час тривог

За рік зупинок столичного комунального транспорту під час повітряних тривог Київ втратив 2,4 млрд грн.

Про це повідомили в громадській ініціативі "Пасажири Києва".

За підрахунками експертів, за цей період наземний транспорт простояв близько 12 діб через рішення Ради оборони Києва про зупинки під час тривог, яке почало діяти рік тому.

Київ за рік втратив 2,4 млрд грн через зупинки транспорту під час тривог

"Більшість міст, зокрема, близьких до фронту, які рік тому почали зупиняти громадський транспорт швидко чи з часом відмовилися від цього рішення через його неефективність. Адже люди просто обирали інший вид транспорт і їхали в потрібному напрямку, ігноруючи зупинений комунальний транспорт", — зазначили у "Пасажирах Києва".

Київ за рік втратив 2,4 млрд грн через зупинки транспорту під час тривог

Там кажуть, що наразі з Усієї України подібні правила, крім Києва, досі працюють тільки в Хмельницькому, Івано-Франківську.

Транспортні експерти також нагадали про 6 проігнорованих столичною владою петицій киян з вимогою скасувати рішення про зупинки під час тривог.

"Зупинка комунального транспорту під час тривог у Києві є стратегічно шкідливою для міста та жителів. Було очевидно ще рік тому, що кияни жодним чином не стають більш захищеними від цього рішення і при цьому банально несуть тисячі гривень додаткових транспортних витрат, переплачуючи за альтернативні види транспорту", — наголосили в громадській ініціативі.

До того, що столична влада перегляне рішення про зупинку комунального транспорту під час тривог до закінчення війни в організації ставляться скептично. 

Нагадаємо, завтра на вулиці Набережно-Хрещатицькій обмежать рух транспорту.