ППО в Києві: західні види протиповітряного захисту у столиці

Західна система ППО перетворила Київ на найбезпечніше місто в Україні. Про це пише американське видання Politico.

Попри те, що росіяни щоденно намагаються атакувати столицю безпілотниками та ракетами, Київ залишається безпечним містом в країні, де триває війна.

Від початку повномасштабного вторгнення українські союзники надсилають одні зі своїх найкращих систем протиповітряної оборони, щоб допомогти захистити усі міста країни, особливо Київ.

Якщо на початку 2022 року використовувались радянські протиракетні системи середньої дальності С-300 і "Бук М1", то наразі захист посилили новітніми ППО.

Які види ППО працюють у Києві:

  • система малої дальності — Gepard з Німеччини та Avenger Short-Range Air Defense із США для збивання безпілотників і крилатих ракет;
  • система середньої дальності — MIM-23 Hawk американської компанії Raytheon, NASAMS, розроблений Raytheon і норвезькою Kongsberg та німецький IRIS-T SLM;
  • система дальньої дії — американські Patriot PAC-3 і Eurosam SAMP/T, які надали Франція та Італія.

За підрахунками ООН, у столиці проживає 600 тисяч ВПО й майже півмільйона знаходяться у Дніпропетровській та Харківській областях. Попри потужний захист, під час сигналу повітряної тривоги влада міст просить населення переходити в укриття.

Раніше ми писали, що у ніч на 19 листопада в небі над Київщиною збили 18 із 20 "шахедів".

На Київщині створять додаткові вогневі групи ППО для захисту енергетичної інфраструктури