Київ розпочав підготовку до опалювального сезону 2022/2023: містян просять заплатити за тепло
Фото ілюстративне: Yevhen Prozhyrko / Shutterstock

Київ розпочав підготовку до наступного опалювального сезону. Тож жителів міста просять заплатити за спожиті послуги з опалення. 

Про це в інтерв'ю виданню ZN,ua розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

"На 27 квітня заборгованість абонентів "Київтеплоенерго" ненабагато перевищувала 50% відповідної суми до сплати. Ми це розуміємо. Але кияни повертаються і сплачують свою заборгованість, розуміючи, що, попри їхню відсутність, тепло і газ витрачено на опалення їхнього житла. Тому щодня сума платежів зростає", — зазначив він. 

За словами Поворозника, на відміну від Харкова, де міська влада пробачила усю заборгованість мешканцям, у Києві ситуація зовсім інша, адже сервіси жителям столиці надавали. Тому оплачувати послуги потрібно. Тим паче, що місто вже розпочало технічну підготовку системи централізованого опалення до наступного сезону. 

"Зараз нам потрібно технічно підготувати міський теплоенергетичний комплекс, щоб вчасно його включити. І чималу роль у цьому відіграє оплата вже наданих послуг із постачання тепла", — додав він. 

Якщо жителі Києва не розрахуються за минулий опалювальний сезон, розповів Поворозник, то наступний буде складніше розпочати. 

Спротив російській окупації, день 67