World Smart City Awards Київ

Київ увійшов до числа фіналістів міжнародного конкурсу World Smart City Awards і тепер претендує на звання "найрозумнішого" міста у світі. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Престижною премією World Smart City Awards відзначають новаторські урбаністичні проєкти, ідеї та стратегії, а також міста, які впроваджують їх. За словами Кличка, вперше в історії конкурсу на головну нагороду в ньому претендує українське місто.

"У протистоянні все більшому тиску російської агресії, київська влада демонструє, як цифрові технології допомагають містам залишатися стійкими, фокусується на громадській безпеці та стабільній системі мобільності, та працює над переведенням усіх адміністративних сервісів в онлайн-режим до 2030 року", — йдеться на сайті конкурсу.

 Загалом в цьому році на World Smart City Awards подали заявки міста з понад 60 країн світу. До фінальної частини, окрім Києва, також потрапили Сеул, Торонто, Сідней, Богота і Куритиба. Переможців конкурсу оголосять 16 листопада на конгресі Smart City Expo, який відбудеться у Барселоні.

Нагадаємо, Україна потрапила в першу десятку країн у Всесвітньому рейтингу благодійності. За рік наша країна піднялась одразу на десять сходинок та стала єдиною країною Європи у топ-10 рейтингу.

Народний ТОП: хто став найвидатнішим українцем