Школи Київ

У Києві російську мову повністю виключили з навчальних програм муніципальних шкіл та дитячих садочків. За таке рішення проголосували депутати Київради на засіданні 10 листопада.

За словами голови міської комісії з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, в умовах війни з рф, проводити навчальний процес російською мовою або вивчати її у столичних комунальних школах — недоцільно та неправильно. Виключення мови країни-агресора, за його словами, допоможе захистити київську освітню сферу від російського впливу.

"Очільники рф неодноразово заявляли, що "росія сягає настільки далеко, як далеко поширена російська мова". У зв’язку з цим депутатський корпус Київради прийняв рішення, яке надасть можливість уникнути ескалації напруги в суспільстві та посилить захист освітнього простору Києва від гібридних впливів держави-агресора. Мова має значення, і в час війни — це питання національної безпеки", — каже Васильчук. 

Прийнятий Київрадою проєкт рішення передбачає низку заходів, які направлені на перехід груп та класів, які зараз навчаються російською, на державну мову.

Нагадаємо, освітня платформа "Оптіма" відкрила безкоштовний доступ до своїх навчальних матеріалів для учнів 1-5 класів. 

У Берліні відкрили Німецько-українську школу, де видаватимуть атестати обох країн