Київ отримав спеціальний статус Європейської столиці демократії

Київ долучився до проєкту "Європейська столиця демократії" та став партнером зі спеціальним статусом. Міський голова Віталій Кличко і засновник ініціативи Гелфрід Карл підписали відповідний Меморандум.

Повідомлення про це з'явилося на сайті КМДА. 

"Спеціальний статус означає співпрацю з мережею міст ECoD, до якої входять Барселона, Антверпен, Брюссель, Кашкайш, Болонья та інші. Київ сприятиме реалізації Програмного року, який включає низку заходів, спрямованих на обмін досвідом успішними практиками демократичного врядування, навчання", – пояснив мер. 

Він також зазначив, що Київ стане учасником важливих міжнародних конференцій. Зокрема, в листопаді цього року долучиться до конференції в Бельгії, де обговорюватимуть роль місцевого самоврядування для демократичного та стійкого розвитку України. А наступного року місто стане учасником ACT NOW Конференції мерів 2024 та конгресу "Інновації в політиці". 

У 2021 році у Відні Інститут інновацій у політиці заснував неурядову організацію ECoD gemeinnützige GmbH (ECoD). Вона є незалежною та позапартійною організацією та має патронат Генеральної секретарки Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич.  

Нагадаємо, у вересня 2022 року Київ приєднався до Пакту вільних міст. 

Київ та Копенгаген хочуть стати містами-побратимами: що це означає