Київ отримав генератори від Тайваню
Фото: kyivcity.gov.ua

Київ отримав перші два генератори високої потужності в рамках меморандуму з Тайванем, який підписали у грудні минулого року. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

У рамках меморандуму Китайська республіка Тайвань має передати один мільйон доларів фонду "Дарничани" для придбання та передачі на баланс Києва альтернативних джерел живлення. Тобто — дизельних генераторів.  

Перші два генератори столиця потужністю 300–800 кВт столиця вже отримала, і їх передали "Київтеплоенерго", їх будуть використовувати для живлення міських котелень у разі відсутності електроенергії. Загалом в рамках проєкту місто має отримати близько 20 генераторів для живлення об’єктів критичної інфраструктури.

Як зазначили у КМДА, завдяки міжнародній допомозі Києву вдається посилити роботу систем життєзабезпечення піл час відключень електроенергії. Серед іншого генераторами для безперебійної роботи вже забезпечили понад півсотні котелень, які залежать від наявності електроенергії.

Від генераторів також працюватимуть майже 140 бюветних комплексів, де кияни зможуть набрати води у випадку тривалої відсутності електроенергії.

Також Київ збільшує кількість пунктів обігріву, оснащених генераторами та теплом. Нові пункти обігріву відкрили у Голосіївському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському та Подільському районах. Загалом у столиці працюють 530 пунктів від міської влади та ДСНС, а також понад сотня пунктів від представників бізнесу.

Що з енергосистемою в Україні після російських обстрілів