Трамвай Татра-Юг
Фото: kyivcity.gov.ua

До Києва прибули три нові трисекційні низькопідлогові трамваї виробництва одеської компанії "Татра-Юг", які вже скоро вийдуть на міські маршрути. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Ці трамваї столиця отримала в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України", який фінансується з кредитних коштів Європейського інвестиційного банку.

Кожен вагон трамваїв має 59 посадкових місць, зокрема й місця для людей з інвалідністю. Таким чином, загалом один 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів. У вагонах є вдосконалена система опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Трамвай обладнаний пандусами для посадки та висадки біля входу, кнопками виходу на нижньому рівні та іншими зручностями для пасажирів з інвалідністю або вагітних жінок. 

За словами Поворозника, 95% деталей у цих трамваях — українського виробництва, тому вони є вигіднішими за іноземні аналоги, а їхня закупівля сприяє розвитку українських виробників. Трамваї сертифіковані за міжнародними стандартами ISO.

Трамваї "Татра-Юг", які Київ отримав раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці. А ті, які прибули до столиці зараз, розширять мережу. За контрактом, до кінця 2023 року місто має отримати 20 низькопідлогових трамвайних вагонів "Татра-Юг".

У Києві відновили роботу трамвая до Пущі-Водиці та ще одного тролейбуса