Київ отримав кошти на продовження будівництва мосту на Оболонський острів
Фото: t.me/vitaliy_klitschko

У Києві продовжать будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський. Столиця отримала кошти від Франції.

Київ отримав кошти на продовження будівництва мосту на Оболонський острівЯк повідомив Віталій Кличко, гроші надійшли від Метрополії Великого Парижа.

Це - цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об'єкта. 

Наголошується, що з міського бюджету кошти не залучатимуть.

Київ отримав кошти на продовження будівництва мосту на Оболонський острів

Міський голова підкреслив, що будівництво ведеться з 2020 року. Наразі вже встановили 3 опори мосту. Встановлення четвертої опори здійснюватиметься за гроші французьких меценатів. Також придбають додаткові матеріали та металоконструкції, встановлять допоміжні й частково прогонні конструкції.

За проектом, міст спиратиметься на 4 опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об'єкту буде 4 м, довжина –164 м.

Міст зроблять комфортним для пересування киян та гостей столиці. Висота мосту не заважатиме маломірним судам пересуватися до затоки, а сам острів облаштують як зону відпочинку зі збереженням природної екосистеми.

Київ отримав кошти на продовження будівництва мосту на Оболонський острівРаніше ми писали, що на Оболонському острові, який розташований навпроти парку "Наталка", розпочали капітальний ремонт.

На Оболоні до реєстру рекордів внесли найбільш енергозберігаючий будинок України