Київ отримав 10 міських автобусів від Риги: фото

До Києва доїхали 10 міських автобусів, які 10 січня Рига передала столиці в якості гуманітарної допомоги. За час повномасштабної війни влада Латвії загалом передала 21 автобус на потреби міста. 

10 автобусів від РигиПро це повідомили на сайті КМДА.

Латвійську делегацію, що приїхала до Києва разом з автобусами, очолив голова Сейму Латвії Едвардс Смілтенс. Мер Києва Віталій Кличко подякував за підтримку та наголосив, що отримані автобуси є важливим внеском у забезпечення роботи наземного громадського транспорту столиці.

 Едвардс Смілтенс та Віталій КличкоТакож в автобусах приїхала гуманітарна допомога, яку громадяни Латвії зібрали для українців: генератори, ковдри, продукти та побутова хімія.

Особливим подарунком став генератор, який передав Києву літній чоловік, – мешканець Риги. Генератор він раніше придбав для свого помешкання, але потім вирішив, що киянам він сьогодні потрібніший. Дружина латвійця до подарунку додала теплі зимові шкарпетки, які сама зв’язала.

У КМДА наголосили, що із березня 2022 року Київ отримав 72 автобуси від країн ЄС.

Раніше ми писали, що Варшава планує передати українській столиці 60 вагонів для метрополітену, а Братислава — 25 міських автобусів.

Київ отримав від Тампере три пасажирських автобуси