Київ готується до морозів: місто хочуть убезпечити від замерзання систем опалення
Freepik

Рада оборони Києва доручила управляючим компаніям не допустити замерзання систем опалення у місті в разі надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Синоптики прогнозують у Києві різке похолодання.

"Через це житлово-експлуатаційні підприємства, управляючі компанії всіх форм власності, ОСББ та ЖБК мають підготуватися, щоб запобігти замороженню системи опалення в разі надзвичайної ситуації, спричиненої ворожими обстрілами. Для цього оперативний персонал зможе пересуватися містом у комендантську годину за наявності паспорта та службового посвідчення", — інформує КМДА.

Крім того, обслуговуючі організації мають провести позачергову перевірку горищ і технічних поверхів житлових будинків, де розташовані мережі опалення.

"Рада оборони також постановила терміново ліквідувати виявлені недоліки, а саме: відновити порушену теплоізоляцію, закрити вікна в місцях загального користування та технічних приміщеннях, усунути протяги", — наголошують в адміністрації.

Водночас, КМВА уточнює, що найближчим часом у Києві очікується різке похолодання до -18ºС.

Рада оборони міста ухвалила декілька рішень щодо роботи пунктів незламності:

  • забезпечити роботу усіх пунктів незламності в цілодобовому режимі;
  • перевірити та за необхідності доукомплектувати пункти незламності м. Києва необхідними засобами;
  • перевірити готовність до забезпечення роботи закладів охорони здоров’я на випадок критичної ситуації;
  • поінформувати киян про роботу і доступ до пунктів незламності на період погіршення погодних умов;
  • перед морозами перевірити горища, технічні поверхи житлових будинків, усунути недоліки для недопущення замороження систем опалення будинків.

В КМВА наголошують, що кожен киянин може знайти найближчий пункт незламності у застосунку "Дія". Там є інтерактивна мапа, у меню можна дізнатися адресу та умови кожного пункту, а також прокласти до нього маршрут. Сервіс працює навіть без доступу в мережу Інтернет — для цього потрібно завчасно завантажити карту вибраного регіону в "Дії".

Як економити на опаленні та що робити, якщо воно зникне — поради Мінрегіон