Київ долучився до міжнародної кампанії Refill, щоб зменшити використання пластику
Фото: Офіційний портал Києва

Київ долучився до міжнародної програми Refill, що спрямована на зменшення кількості використання одноразового пластику мешканцями міст.

Про це інформує пресслужба КМДА.

“Застосунок Refill дає змогу знайти найближчий до вас заклад, де можна безкоштовно набрати воду в екологічну пляшку, взяти каву у власну термокружку або їжу в ланчбокс”, — йдеться у повідомленні.Київ долучився до міжнародної кампанії Refill, щоб зменшити використання пластикуТакож у застосунку відображатимуться міські бювети або фонтанчики, де можна набрати питну воду.

Кампанія Refill нараховує понад 335 тисяч пунктів у всьому світі — із моменту запуску в 2015 році, ініціатива допомогла зекономити понад 60 мільйонів пластикових пляшок із водою.Київ долучився до міжнародної кампанії Refill, щоб зменшити використання пластику“Ми закликаємо місцевий бізнес активно долучатися до цієї кампанії, безкоштовно реєструючись у додатку або за посиланням, а киян — користуватися застосунком Refill та відмовлятися від зайвого пластику”, — зазначає директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Наразі застосунок Refill працює в тестовому режимі — заклади-учасники та локації з бюветами та фонтанчиками додаватимуть поступово. Також поки користувачам доступна лише англомовна версія додатку, однак незабаром планують додати українську.

Для того, щоб безкоштовно долучитися до кампанії як станція Refill, місцевому бізнесу пропонують заповнити спеціальну форму.

Що відомо про проєкт Refill

Ініціативу започаткувала благодійна організація City to Sea у Великобританії. Спочатку проєкт зосереджувався на забезпеченні доступу до безкоштовної питної води, але згодом перетворився на глобальний рух. На сьогодні Refill, окрім Великобританії, діє в Італії, Еквадорі, Об’єднаних Арабських Еміратах, Японії та Чилі. Детальнішу інформацію можна отримати на офіційному сайті або в мобільному застосунку: App Store, Google Play.

“Наш Київ” вже писав, що на Київщині зафіксували нові температурні рекорди.

Біля будівлі "Квіти України" встановили громадську попільничку: фото