Києву повернули землі ландшафтного заказника “Совська балка”, де незаконно збудували ресторан

Прокуратура через суд повернула Києву землі ландшафтного заказника місцевого значення “Совська балка”, де підприємці збудували ресторан.

Про це повідомляє пресслужба держоргану.Києву повернули землі ландшафтного заказника “Совська балка”, де незаконно збудували ресторанПівнічний апеляційний суд залишив у силі рішення Господарського суду столиці від листопада 2023 року — тоді задовільнили позов прокуратури з проханням “усунути перешкоди у володінні та розпорядженні земельною ділянкою по вулиці Петра Радченка”.

Указана ділянка входить до складу ландшафтного заказника місцевого значення “Совська балка” та знаходиться в межах прибережної захисної смуги Ставка на струмках Совському та струмку в балці Проня, її вартість сягає понад 390 млн. грн.Києву повернули землі ландшафтного заказника “Совська балка”, де незаконно збудували ресторанНа цій локації підприємці з порушенням вимог земельного законодавства самовільно збудували ресторан та незаконно зареєстрували право власності на нього.

Господарський суд Києва погодився з доводами прокурорів та зобов’язав товариство повернути земельну ділянку столичній громаді та привести її у належний стан.

Будівлі ресторану мають знести.Києву повернули землі ландшафтного заказника “Совська балка”, де незаконно збудували ресторан“Наш Київ вже писав, що у Голосіївському природному парку провели більше 10 толок за останній місяць.

Завод на Київщині забруднив більше гектара землі мертвими тушами тварин: деталі