Києву повернули незаконно привласнений Жуків острів
Фото: Вікіпедія

Верховний Суд опублікував рішення у справі про повернення Київській громаді 17 заповідних ділянок на Жуковому острові. Там вирішили залишити без змін розпорядження Київського апеляційного суду про вилучення у забудовника незаконно привласнених 3 гектарів землі, та повернути їх місту.

Загальна сума, в яку оцінюється територія Жукового острова — 45 мільйонів гривень. Не дивлячись на те, що він має історико-культурне значення, його дозволили безкоштовно використовувати для забудови.

Вилучити ділянки вдалося завдяки апеляції екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора, яку подали після рішення Голосіївського районного суду на користь забудовника.

Жуків острів колись використовувався як мисливські угіддя київських князів. Тут розташована одна з найбільших заповідних зон Києва, значуща для всієї Європи.

У Верховному Суді зазначають, що Жуків острів — місце проживання багатьох представників флори й фауни, занесених до Червоної книги України.

Нагадаємо, 22 вересня Депутати Київської обласної ради схвалили рішення про збільшення меж Парку-пам’ятки “Зелена брама”. Поступово створювати нові об'єкти природно-заповідного фонду планують в декількох районах. 

Під Києвом під забудову вирубують унікальний ліс