Керівниця київського магазину «АТБ»: «Успіх будь-якої справи залежить насамперед від людей»

Понад чотири мільйони українських громадян щодня відвідують супермаркети «АТБ» — надійного та перевіреного часом постачальника свіжих продуктів і якісних товарів першої необхідності за доступними цінами. 

Компанія працює на українському ринку ритейлу вже понад чверть століття та лідирує за багатьма показниками. Сьогодні 1206 магазинів «АТБ» щодня відкриті для покупців у 307 містах і селищах України. 

Щоб більш як 3,5 тисячі найменувань товарів завжди лежали на звичних місцях у магазинах торговельної мережі, докладає максимум зусиль велика команда співробітників корпорації «АТБ». Це — понад 68 тисяч співробітників, більша частина з яких, 44 546 осіб, — жінки. Цього року Міжнародний жіночий день багато хто з них зустріне на своєму робочому місці. Недаремно ж у магазинах «АТБ» називають свій колектив «робочою родиною». 

Ці жінки відіграють основну роль у динамічному розвитку й ефективній роботі найбільшої компанії в країні. Щорічно компанія відкриває близько сотні магазинів «АТБ», тому створює приблизно п’ять тисяч нових робочих місць. Уже кілька років підряд «АТБ» також займає лідируючі позиції в рейтингу кращих роботодавців галузі роздрібної торгівлі. 

В супермаркетах мережі жінки працюють не тільки в торгових залах супермаркетів, а й виконують роботу керівниць магазинів, логісток, товарознавець, бухгалтерок, керують відділами контролю якості «АТБ» і навіть займаються питаннями охорони та безпеки (438 співробітниць). У компанії є безліч прикладів того, як дівчина, що прийшла на рядову посаду, згодом стає справжньою фахівчинею, проходить безкоштовну підготовку в навчальному центрі «АТБ» (сьогодні таких чотири), робить успішну кар’єру, стає керівницею регіонального підрозділу компанії. 

Згідно з даними із відкритих джерел сьогодні 85% керівників у супермаркетах «АТБ» починали свою кар’єру з посад рядових співробітників. Зараз в 1150 магазинах мережі керівницями є саме жінки. Усього в супермаркетах торговельної мережі працюють 40896 жінок. Наймолодшій з них — усього 18 років, а є співробітниця, що відсвяткувала свій 78-й день народження.

Крім магазинів до складу корпорації «АТБ» входять численні підприємства, які займаються управлінням активами, логістикою, виробництвом продуктів. Завдяки старанній праці десятків тисяч жінок, вони багато років займають лідируючі позиції у своїх сегментах бізнесу. Важливо розуміти, що ритейл — це галузь, яка вимагає від працівників максимальної самовіддачі. Як кажуть співробітниці «АТБ», коли віриш у свої сили, коли професія для тебе — це не тільки заробляння грошей, але й стиль життя — будь-яка справа по плечу. 

Саме на жінках тримається виконання основної місії лідера українського ритейлу — безперебійне забезпечення людей свіжими і якісними продуктами за доступними цінами. 

День торгівлі працівниці «АТБ» традиційно вважають своїм головним святом, однак не забувають і про Міжнародний жіночий день. Напередодні 8 Березня про свою роботу розповіла керівниція київського магазину «АТБ» № 1348 (просп. Гонгадзе, 20) Вікторія Сивокінь, що працює в компанії з 2012 року. За дев’ять років вона пройшла шлях від продавчині до заступниці керівника, а потім — керівниці магазину. 

Свого часу Вікторія приїхала до столиці розвивати мережу «АТБ», була в групі підтримки, допомагала новим співробітникам освоювати професію. Вона — не тільки досвідчена керівниця, але й талановита творча людина. У вільний час любить робити сувеніри та подарунки hand made.

— Вікторіє Вікторівно, у наші дні такі поняття, як жіноча або чоловіча робота, уже практично стали історією. Це, напевно, ті права та свободи, за які споконвічно боролися жінки і яким присвячений день 8 Березня. Наскільки це по-вашому правильно?

— Думаю, що наше суспільство вже досягло того рівня розвитку, коли можна бути вільним від стереотипів. Приміром, автомобіль найчастіше жінки водять набагато акуратніше й безпечніше за чоловіків. Словом, кожен може займатися улюбленою справою. Я знайшла своє покликання та своє місце в галузі роздрібної торгівлі, мені це дійсно цікаво і для мене це важливо. 

— А якого свята більше чекаєте: 8 Березня чи Дня торгівлі?

— Будь-яке свято — це приємно. Не варто забувати й про те, що в галузі торгівлі у святкові дні стає більше роботи. Хоча це не може не радувати.

— Поділіться порадою досвідченого керівника: як добитися успіху, побудувати кар’єру в галузі роздрібної торгівлі, стати гарним фахівцем? 

— Рецепт досить простий: треба просто цим жити, любити справу, якою займаєшся, не жаліти часу та сил для професійного зростання, розвитку. Ну й, звісно ж, пам’ятати, що успіх будь-якого бізнесу залежить насамперед від людей, від злагодженої роботи всього колективу.

— Чого б вам хотілося побажати 8 Березня своїм колегам-жінкам, а також покупницям?

— Прагну побажати їм завжди знаходити час для своїх близьких, берегти теплоту сімейних взаємин. Словом, бути щасливими як на роботі, так і вдома.