Капремонт шляхопроводу через залізничну колію на вул. Полярній у Києві: скільки планують заплатити

Комунальна корпорація “Київавтодор” оголосила тендер на проведення робіт із капітального ремонту шляхопроводу через залізничну колію ділянки Київ — Петрівка — Київська ГЕС на вул. Полярній. 

Про це йдеться на Офіційному порталі Києва.

Шляхопровід ввели в експлуатацію у 1983 році та з того моменту жодного разу капітально не ремонтували. У 2022-му провели спецобстеження, за результатами якого прийняли рішення про необхідність капремонту. Роботи є нагальними, адже через пошкоджені конструкції мостового полотна волога проникає на прогонові будови та опори споруди, через що руйнуються залізобетонні конструкції — є корозія арматури, тріщини та відшарування бетону.Капремонт шляхопроводу через залізничну колію на вул. Полярній у Києві: скільки планують заплатитиПроєкт робіт передбачає влаштування нових конструкцій шляхопроводу, нове перильне та бар’єрне огородження, опори освітлення, відновлення підземних і наземних комунікацій, облаштування нового дорожнього покриття. Також на шляхопроводі та підходах до нього планують облаштувати велосмуги і велодоріжки загальною протяжністю 1,3 км.

“Київавтодор” наголошує, що фахівці забезпечать належні умови для надійного та комфортного пересування шляхопроводом усім учасникам дорожнього руху. Зокрема, для людей з інвалідністю і маломобільних груп на підходах до пішохідних переходів понизять бортовий камінь та влаштують тактильну плитку, а при ремонті підземного пішохідного переходу на примиканні вул. Полярної з вул. Лебединською — облаштують пандуси.

Ремонт планують розпочати у листопаді 2024 року, триватиме він 14 місяців. На період робіт рух автотранспорту шляхопроводом здійснюватиметься за тимчасовою схемою організації дорожнього руху.

Прийом пропозицій триватиме до 30 вересня, а аукціон хочуть провести 1 жовтня. Запланований бюджет — понад 375 млн гривень. 

“Наш Київ” вже повідомляв, скільки літніх майданчиків демонтували у Києві за сезон 2024 року.

“Зелені” вуличні меблі на Турівській: як вони виглядають зараз