Канада запустила тимчасову міграційну програму для біженців з України
Фото: Unsplash

Канада запустила тимчасову міграційну програму CUAET. Вона розрахована на українців, які залишили країну через війну.

Відповідна заява опублікована на сайті канадського уряду, пише "Європейська правда".

"У відповідь на повномасштабне вторгнення Владіміра Путіна в Україну міністр імміграції, біженців та громадянства Шон Фрейзер оголосив про запуск Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET). CUAET – це особливий, прискорений шлях тимчасового проживання для українців, які шукають безпечного притулку в Канаді, поки триває війна в їхній рідній країні", - йдеться у заяві.

Згідно з програмою, українці та їхні найближчі родичі можуть перебувати в Канаді як тимчасові резиденти до 3 років. Для таких людей скасували багато вимог, які раніше потрібно було мати для отримання візи.

Щоб виїхати до Канади, українці повинні подати онлайн-заявку на візу в Канаду та надати свої біометричні дані (відбитки пальців і фотографію). Заявникам пропонують одразу із запитом на візу подати заявку на 3-річний відкритий дозвіл на роботу. Також програма передбачає можливість навчання школярам та студентам. Для останніх потрібно подати відповідний запит.

CUAET також дозволить продовжити візу та дозволи на роботу українцям, які вже перебувають у Канаді.

Весь процес отримання візи та дозволу на роботу безкоштовний.

Українці та члени їх сімей звільнені від вимог Канади щодо вакцинації проти COVID-19. Однак вони повинні відповідати всім іншим вимогам охорони здоров’я для подорожей, таким як карантин і тестування.