Канада організує спецрейси, щоб забрати українських біженців з Європи
Фото: unsplash.com

Уряд Канади планує незабаром організувати кілька спеціальних чартерних рейсів, щоб забрати до себе українських біженців, які захочуть виїхати з Європи до Північної Америки. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час благодійної акції Stand Up For Ukraine у Варшаві, передає "Укрінформ".

“Ми продовжуємо шукати шляхи підтримки українців, які хочуть приїхати до Канади, але потребують для цього фінансової допомоги. Ми використовуємо відносини з комерційними авіаперевізниками, аби організувати протягом найближчих тижнів кілька чартерних рейсів, а також забезпечимо тим українцям, які цього потребують, до двох тижнів проживання у готелі після прильоту”, — сказав Трюдо.

Він додав, що Канада також створить програми короткотермінової фінансової підтримки для українських біженців.

Крім того, Трюдо оголосив про виділення Канадою додаткових 100 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні й про відправку 345 тисяч одиниць товарів, необхідних під час надзвичайних ситуацій — матраців, ковдр тощо.

Відзначимо, що глобальний марафон Stand Up For Ukraine був організований з ініціативи Єврокомісії та уряду Канади та за підтримки уряду Польщі. Кампанія зібрала понад 12,4 мільярда доларів на підтримку українських біженців та подолання гуманітарної кризи.

Спротив російській окупації, день 45