Кабмін відповів на петицію про реорганізацію «Довженко-Центру»

Кабінет Міністрів України відреагував на петицію про скасування реорганізації "Довженко-Центру" та передачі колекції національного кіноархіву. 

Правонаступником "Довженко-Центру" Кабмін пропонує призначити "Українську кіностудію анімаційних фільмів". Автор петиції вважає, що це "величезний удар по культурній спадщині й міжнародному іміджу української влади", адже ця установа "не здійснює жодної діяльності, не має штату, відповідних компетенцій й навіть сайту".

Відповідь у Кабміні обґрунтували тим, що "Довженко-Центр" — неприбуткове підприємство та не покриває всі видатки за рахунок доходів, а його витрати перевищують обсяги державного фінансування. Також він не є архівною установою і фільмофондом, а лише зберігачем. Усіх працівників мають влаштувати на роботу на аналогічні посади у трьох підприємствах, що створять замість центру. 

"Довженко-Центр" — найбільший кіноархів України, у структуру якого входить фільмофонд, Музей кіно, видавництво, книгарня, простір «Сцена 6», кінолекторій і єдина в Україні кінокопіювальна лабораторія з цілісним плівково-цифровим циклом.

Відродження та майбутнє українського кінематографу: розповідають режисер Кирило Нечмоня та актор Роберт Фельдман