Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможців

13 грудня у Києві на концертному майданчику Bel Etage Music Hall відбулася церемонія нагородження переможців музичної премії Megogo Music Awards-2023. Її заснували у розпал повномасштабного вторгнення з метою популяризації сучасної української музики, пошуку нових імен, а також відзнаки творчих успіхів артистів. Музикантів відзначили у 14 номінаціях.

Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможцівНа подію завітали Ярослава Гресь, Євген Клопотенко, Марк Куцевалов, Михайло Ясинський, Ірина Горова та багато молодих українських артистів. Ведучими вечора стали комік Влад Свідерський (він же – Лефльор) та Global Chief Marketing Officer MEGOGO Валерія Толочина. 

Цього року переможців визначали за результатами голосування експертного журі (50%) та глядачів (50%).

Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможцівХто з українських виконавців отримав нагороди:

  • "Поп-артист року"  VOLODYMYR DANTES 
  • "Нова хвиля попмузики" – YAKTAK 
  • "Альтернативний/інді-артист року" – Паліндром
  • "Альтернативна/інді-артистка року" – Lely45
  • "Нова хвиля альтернативної/інді-музики" – Структура Щастя
  • "Хіп-хоп артист року"  OTOY
  • "Нова хвиля хіп-хопу"  Santorin
  • "Кліп року"  LATEXFAUNA "MASANDRA" та СТАСІК "Герої вмирають"
  • "Альбом року" – ONUKA "ROOM"
  • "Мініальбом року" – KOLA "Музичний щоденник. Частина 1"
  • "Колаба року" – Злата Огнєвіч & SHUMEI "Буревіями"
  • "Етнофольк-артистка року" – Юля Юріна (програма "Ґвара")

Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможцівПереможцем у спеціальній номінації "Креативний музичний збір" від MEGOGO LIVE став комік та волонтер Вася Байдак з відео "Просто скинь донат".

Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможців"Креативний музичний збір" — це новий формат, який в умовах широкомасштабної війни дає можливість залучати мільйони гривень задля допомоги ЗСУ. Восени 2022 року кліп Байдака на оригінальний трек Bill Withers – Just The Two Of Us був настільний популярним, що не лише зібрав 500 000 грн на портативний антидрон за три години, а й задав тренд на подібні формати. Почесні нагороди отримали всі номінанти категорії, а Байдак у межах своєї волонтерської діяльності — донат на ЗСУ в розмірі 200 тисяч гривень від офіційного партнера премії, міжнародного готельного оператора Ribas Hotels Group.

Нагороду у номінації "Музика вільної країни" забрав Sasha Boole – Тримаєм Посадку. В цю категорію артисти подавали свої пісні самостійно. Переможця обирали з понад 80 претендентів у лонглісті та 30 – у шортлісті. 

Спецвідзнаки "Музика нашої єдності" від каналу MEGOGO LIVE одержали три проєкти, присвячені єдності та неподільності України:

  • "Хоробрі міста", Ukraїner – серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір; 
  • "Як звучить Світ. Україна", Євген Філатов – мініальбом зі звуками українських міст;
  • альбом QIRIM від Jamala,  який веде слухача стежками українського Криму.

 

Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможців

Офіційний партнер премії, мережа готелів Ribas Hotels Group, нагородила спеціальним подарунками всіх переможців у категоріях "Нова хвиля". Артисти отримали відпочинок в мережі готелів на двох протягом 5 діб. Крім того,  Структура Щастя,  Santorin та YAKTAK заручились підтримкою зіркових менторів – MONATIK,  ТНМК і Саша Чемеров, які запропонували переможцям творчу співпрацю: запис фіта, спільну роботу на студії, допомогу в написанні пісні або виступ на концерті ментора. 

Megogo Music Awards 2023: оголошені імена переможцівПрограму вечора доповнили виступи DANTES, Jerry Heil, Molodi & Michelle Andrade, Марія Квітка, Кажанна, Саша Чемеров & Міша Правильний, Phil It, YARIMA & GunnaChorna, OTOY. 

У онлайн-голосуванні, яке проходило з 8 по 30 листопада, взяли участь майже 55 тисяч шанувальників української музики. З таблицею голосів від журі та глядачів можна ознайомитись на сторінці каналу MEGOGO LIVE в Instagram

Інклюзивність заходу для гостей з порушенням слуху забезпечила соціальна ініціатива MEGOGO "Дивись як Чутно" з перекладом жестовою мовою.

"Наш Київ" став інформаційним партнером премії. В MEGOGO підкреслили, що метою премії є відзначення та визнання творчих досягнень українських артистів, а також побудова діалогу та співпраці в музичній спільноті. 

MEGOGO офіційно показуватиме в Україні серіали HBO та Max