Відомий інтернет-персонаж Гусь агітує молодь йти на вибори (фото, відео)

Міністерство юстиції України та ілюстраторка й авторка відомого інтренет-персонажу Гуся Надія Кушнір запустили ініціативу «Гусь йде на вибори». Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Ініціатива покликана залучити українську молодь до виборчого процесу і надати інформацію молодим українцям про те, як скористатися своїм правом голосу.

«Ми розраховуємо, що ця інформаційна кампанія не лише підніме українцям настрій, а й дасть нашим громадянам додаткову інформацію, щоб вони могли скористатися своїм основним конституційним правом — прийти на вибори й проголосувати», — зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

Також в рамках ініціативи будуть випущені відеоролики з Гусем. У першому з них, який вже опублікували, розповідається, як знайти себе в списках виборців. Найближчим часом будуть опубліковані ще три відеоролики, в яких Гусь розповість про те, як прийти на вибори, проголосувати та як діяти в разі, якщо ви помітили порушення.

Авторка Гуся Надія Кушнір розповіла, що багато хто з її одноліток досі не впевнені, чи варто їм йти на вибори президента України.

«Я рада, що таким чином ми зможемо спонукати молодь до того, щоб скористатись своїм правом й проголосувати на виборах. Адже нам всім тут жити далі, й вже зараз потрібно думати про майбутнє», — зазначила ілюстраторка.

 

Нагадаємо, що 31 березня відбудуться вибори президента України. Українці будуть обирати серед майже сорока кандидатів. Щоб ви не загубилися серед них, ми створили спецпроект «Выборы в лицах». У ньому розбираємося, хто кандидати, що вони декларують та з якими обіцянками йдуть в президенти.