Із Маріуполя евакуюють цивільне населення: на 23 квітня погодили "зелений коридор"
Фото ілюстративне: Bumble-Dee / Depositphotos

На суботу, 23 квітня, погодили роботу гуманітарного коридору із Маріуполя до Запоріжжя. Евакуація цивільного населення розпочнеться об 11:00 біля місцевого ТРЦ "Порт-Сіті". Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, а також Маріупольська міська рада

За даними міської ради Маріуполя, жінки, діти та літні люди зможуть сісти на евакуаційні автобуси до Запоріжжя, які чекатимуть їх на кільці біля торговельного центру "Порт-Сіті". Час збору — 11:00. Через годину, о 12:00 колона автобусів виїде з міста і прямуватиме по маршруту: 

Маріуполь — Мангуш — Бердянськ — Токмак — Оріхів — Запоріжжя. 

"Звертаємося до маріупольців, які вже виїхали і сьогодні перебувають у безпеці. Якщо у вас залишилися родичі або знайомі у Маріуполі, намагайтеся зв'язатися з ними усіми способами. Телефонуйте, пишіть і говоріть, що є можливість виїхати до Запоріжжя, де безпечно", — зазначили у міськраді. 

Зазначимо, що українська влада вже намагалася організувати гуманітарний коридор із Маріуполя, але ці спроби були частково успішними. Приміром, 20 квітня російські військові пропустили лише частину евакуаційних автобусів із населенням із Маріуполя до Запоріжжя. При цьому, біля точки збору почався обстріл, через що коридор довелося закрити. 

Спротив російській окупації, день 59