Із Києва в Ірпінь проклали водогін
Фото: facebook.com/Ukrvodokanal

Місто Ірпінь приєднали до водопровідної системи Києва. 27 квітня комунальні служби завершили прокладання водогону, повідомили в КМДА. 

Фахівці "Київводоканалу", "Ірпіньводоканалу", "Житомирводоканалу" та інших підрядних організацій проклали дві нитки поліетиленових труб діаметром 160 мм протяжністю 7 км та облаштували водопровідні колодязі. Встановлення водопроводу пришвидшило особливе транспортування труб — трубопроводи перевозилися на великих барабанах довжиною відрізка 430 метрів. Роботи проводили за рахунок благодійних організацій та коштів Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. 

"Як повідомили у "Київводоканалі", компанія вже давно була готова до утворення так званої Київської агломерації та постачання води у прилеглі населені пункти, адже столичне водопровідне господарство має вільні потужності, що не використовуються в повному обсязі. З іншого боку, у містах-сателітах спостерігалась суттєва нестача якісної питної води, а місцеві водозабори не могли забезпечити реальні об'єми водоспоживання", — зазначили в КМДА. 

Тепер Ірпінь приєднався до водопровідної системи Києва і вода у місті буде постачатися із київських водопровідних станцій. 

Раніше ми повідомляли, що зруйнований міст через річку Ірпінь у селі Романівка стане частиною меморіального комплексу.

Битва без зброї, звільнений Ірпінь та людський вибір: невідомі герої з добробатів