Із 9 напрямків, по яких наступав противник, залишилось лише 2,5 — Арестович
Фото: Офіс президента

Сьогодні із 9 напрямків, по яких наступали російські окупанти, залишилося лише 2,5. Це зона ООС, Луганська область та Маріуполь, де ще донедавна противник наступав, а зараз намагається втримати позиції.

Про це під час брифінгу вранці 7 квітня розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

"Противник побоюється застосовувати армійську авіацію. Він зосередив основні зусилля своєї авіації переважно в зоні ООС, бо на решті території України її впевнено збивають наші ППО", — сказав Арестович.

За його словами, найзапекліші бої зараз відбуваються на південному заході Луганської області, зокрема в Рубіжному, Попасній, Сєвєродонецьку та зоні ООС. На південь від Ізюму в напрямку Слов'янська та Краматорська російські окупанти намагаються розвинути наступ по лінії Вугледар — Мар'їнка.

"Окупанти роблять спроби намагаючись оточити наші війська, але я думаю, що ця спроба виявиться марною. Тому що занадто несприятлива обстановка там для противника, хоча легко не буде — попереджаю знову", — зазначив радник керівника ОП.

Також противник поновив наступ на Маріуполь, але місто тримається. Українська влада намагається надати маріупольцям усю можливу допомогу. 

Спротив російській окупації, день 43