Києвом можна прогулятись за різдвяним аудіомаршрутом та дізнатись історію столиці
Фото - Facebook

Прогулятись святковим Києвом та дізнатись більше про історію його видатних місць за допомогою аудіопрогулянки, тепер можуть кияни та мешканці всієї України. 

Про це повідомив медіасервіс MEGOGO разом із командою "Київ Цифрового". 

До Різдвяних свят, сервіс запустив безоплатний "Зимовий Київміськподкаст"  святковий тридцятихвилинний аудіомаршрут. Слухачі зможуть більше дізнатися про важливі локації центру столиці й подивитися на них з історичної перспективи.

Слухачі з усієї України можуть здійснити уявну або реальну прогулянку святковим містом через: Софійську площу, Золоті ворота, Ярославий вал, Львівську площу, Пейзажну алею, Михайлівську площу та Майдан. 

Автором сценарію проєкту став Юрій Марченко. Озвучив історії телеведучий  Тімур Мірошниченко, а обкладинку розробила художниця-ілюстраторка Катерина Степаніщева. 

Що цікавого можна дізнатись з подкасту? 

Де ставили головну ялинку країни на початку двадцятого століття і до чого тут відро з водою; історія створення пам'ятки української архітектури  Софійського собору; чому київські кіношники були проти відбудови стародавніх Золотих воріт; де в Києві знаходиться район фешенебельного житла в старовинних будинках, і на якій вулиці народився видатний авіаконструктор Ігор Сікорський; як знайти один із найстаріших постійно діючих кінозалів світу, у якому показують українське кіно, артхаус та мудрі розмови про долю кіномистецтва й багато-багато іншого.

Як послухати? 

  • безкоштовно у мобільному застосунку MEGOGO у розділі "Аудіо"  
  • незабаром проєкт зʼявиться безоплатно на Київ Цифровий 
Комплекс будинків на природі УЛІС презентував аудіогід "Подорож у Київське Полісся"