У Києві історичний готель Ермітаж приватизували за 311 млн гривень

Готель "Ермітаж" у центрі Києва приватизували за рекордну суму — 311 мільйонів гривень. Під час аукціону фінальна вартість історичного готелю збільшилася у 15 разів – з 21,2 мільйона на початку торгів до 311 мільйона гривень.

У Фонді державного майна наголосили, що цей аукціон став найдорожчим з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року. За те, щоб володіти будівлею боролися 39 підприємців. Поки невідомо, хто віддав рекордну сумую. 

Готель "Ермітаж" у центрі Києві приватизували за рекордну суму — 311 мільйонів гривень.Наразі переможець повинен протягом 20 робочих днів сплатити вартості лота, а також  додаткові 62 млн гривень, як ПДВ. "Також переможець зобов’язується підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичний вигляд", — підкреслили у фонді.

Нагадаємо, що ФДМ виставив на аукціон готель "Ермітаж" на вулиці Богдана Хмельницького 9 травня. Окрім того, у травні в Києві приватизують ще чотири об'єкти нерухомості: автотранспортне підприємство біля метро "Лівобережна", завод "Електронмаш", офіс на метро "Арсенальна" та одне з приміщень заводу "Арсенал.

Раніше ми писали, що фрагмент Київського скляного мосту, у який влучила російська ракета, виставили на благодійний онлайн-аукціон в державній системі "Прозорро.Продажі".

Кличко показав, як виглядатиме паркінг, пішохідний міст та зелена зона на Оболоні: відео