Ірпінь розмінували, але у місті все ще небезпечно
Фото: facebook.com/groups/irpin.daily

На сьогодні сапери поверхово оглянули всю територію Ірпеня на вибухонебезпечні предмети, проте у місті все ще небезпечно.

Про це розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин.

На території Ірпеня все ще можуть бути заміновані предмети. При виявленні підозрілих предметів городян просять у жодному разі не чіпати їх, а одразу ж повідомити за телефоном: (093) 700 78 72.

Також Маркушин показав, скільки снарядів знайшли рятувальники та поліцейські в Ірпені після звільнення міста від російської окупації.

На сьогоднішній день по розмінуванню обстеження завершено. Але я вчора показував відео, скільки снарядів з нашого міста, з передмістя Ірпеня нашими хлопцями, ДСНСниками було забрано на склади, де будуть знищуватися… І звичайно ще є небезпека, коли в приватному секторі, десь у квартирах знаходять якісь снаряди, якісь такі "подарунки". Дуже багато, на жаль, "подарунків" залишили російські солдати на тій території, на тих 30%, які були окуповані, у нашому місті була окупація на 30%, і вони там залишили.

В ефірі телемарафону Маркушин розповів, що лише напередодні в Ірпені знайшли іграшку з гранатою, а кілька днів тому — пакет із гранатами.

Хлопці продивилися, але він був не замінований, і гранати були без запалів. Але в кімнатах, у квартирах, де вони (російські загарбники — ред.) жили, знаходимо, на жаль, такі "подарунки". І це є та небезпека, коли люди приїжджають, вони не перебували в цій біді, і вони трішечки, скажімо так, розслаблені. Хлопці максимально проходять, максимально все дивляться. Але в кожну квартиру потрапити неможливо фізично і ми просимо: якщо хтось бачить такі знахідки, будь ласка, одразу телефонуйте на гарячу лінію, в поліцію і будемо знешкоджувати. Самим ні в якому випадку не можна чіпати.
Спротив російській окупації, день 76