Ілон Маск став першим підприємцем в історії, який втратив понад 200 млрд доларів

Американський бізнесмен Ілон Маск втратив понад 200 млрд доларів через падіння акцій компанії Tesla, що була його найбільшим активом. Відтепер він не найбагатша людина у світі. Наразі перше місце за цим показником займає французький магнат та глава групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно.

Про це пише Bloomberg.

27 грудня вартість акцій Tesla знизилася на 11,5%, до 109 доларів, — це найнижча ціна від серпня 2020 року. Загалом у грудні цінні папери компанії-виробника автомобілів здешевшали на 44%, а за рік на 73%.

Падіння акцій пов'язано з повідомленням Reuters про наміри Tesla зупинити завод у Китаї до кінця грудня та збирати на ньому електромобілі лише протягом половини наступного місяця.

Ринкова ціна акцій Tesla досягла максимуму у листопаді 2021 року — тоді вона збільшилася в понад 1,2 трлн доларів. Зараз акції коштують 344,5 млрд доларів. Загалом за 2022 рік Tesla втратила 895 мільярдів доларів капіталізації.

Маск лідирував у списку мільярдерів у 2021 році, тоді його статки оцінювались в 350 млрд доларів. 

Нагадаємо, 27 грудня Forbes назвав 20 найбагатших українців воєнного часу. Цьогоріч рейтинг зазнав відчутних змін через війну, розв’язану росією проти України.

Маск питає, чи не піти йому з посади глави Twitter