У Києві відкрилася виставка про історію греків Маріуполя: фото

У Києві відбулося урочисте відкриття виставки "Хрест і надія: священна спадщина греків Маріуполя". Її присвятити дню міста.

Про це інформує Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

У Києві відкрилася виставка про історію греків МаріуполяВиставку розмістили у Національному заповіднику "Києво-Печерська Лавра". Вона розповідає про багатовікову історію грецької громади міста, її культурні надбання та трагічні сторінки, пов'язані з російською агресією.

У Києві відкрилася виставка про історію греків МаріуполяЕкспозиція розкриває трагічні сторінки історії Маріуполя, починаючи з ХVIII століття, коли корінні народи Криму (кримські греки, вірмени, волохи) були депортовані у Надазов’я й до часів повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У Києві відкрилася виставка про історію греків Маріуполя"Російська пропаганда віками намагалася знищити багатонаціональне минуле Маріуполя. Тому такі ініціативи, як ця виставка,  що розкривають правду та розвінчують російські міфи, є дуже важливими. Ми повинні знати свою історію", — наголосила директорка Департаменту відновлення та культурної реінтеграції деокупованих територій Міністерства культури та стратегічних комунікацій Діана Трима

У Києві відкрилася виставка про історію греків МаріуполяВідвідувачі можуть побачити унікальні артефакти, ікони, фотографії та документи, які свідчать про духовність та незламність духу греків Маріуполя.

Сьогодні маріупольців об’єднує одне непохитне бажання: щоб якомога скоріше сталася деокупація міста. Щоб ми повернулися до Маріуполя і мали змогу його відбудувати. І поки цього не відбулося, ми будемо продовжувати зберігати пам’ять та ділитися правдивою історією про Маріуполь

На відкритті відбувся благодійний концерт камерного оркестру "Ренесанс" Маріупольської камерної філармонії.

У Києві відкрилася виставка про історію греків МаріуполяВиставка триватиме до 27 жовтня 2024 року за адресою вулиця Лаврська, 9.

Раніше ми писали, що у ботсаду Гришка проведуть ярмарок-продаж колекційних хризантем.

У парку "Совки" відкрили новий майданчик для вигулу і дресирування собак: фото